Varen tijdens het Amsterdam Light Festival

Informeer goed naar welke boot goed bij je gezelschap en wensen past!

Wat jaren geleden heel klein is begonnen met een Christmas Canal Parade in de Amsterdamse grachten is de laatste jaren uitgegroeid tot een compleet nieuw hoogseizoen voor de rederijen in Amsterdam. Vorig jaar hebben 900.000 mensen het festival bezocht. Deels te voet, maar grotendeels met de boot. Uiteraard ben ik één van de jaarlijkse bezoekers, zowel bij de vaar- als bij de wandelroute.

De 7e editie van het Amsterdam Light Festival start op 29 november en duurt tot en met 29 januari 2019. 28 bijzondere lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars sieren de Water Colors vaarroute,

Er zijn talloze manieren om de route per boot te bezichtigen. Het kan met je eigen boot, je kunt een bootje huren om zelf te varen, je kunt tickets kopen voor een rondvaart of je kunt een privé boot huren. Mijn tip is om je goed te laten inlichten over het soort boot waarmee je overweegt te gaan varen. Is het een open boot of is de boot gesloten? Is er verwarming aan boord en een toilet? Zijn de ramen van glas of plastic en als het glas is, is het dubbel glas waardoor de kans op beslaan minder groot is? Wordt aan boord uitleg gegeven over de kunstwerken en is dat persoonlijk of met een audiosysteem?

Iedere gelegenheid, gezelschap en budget vraagt weer om een ander soort boot. Door even goed te informeren en vragen te stellen voorkom je teleurstellingen.

Onze eigen klassieke salonschepen zijn uitermate geschikt voor kleine gezelschappen vanwege het comfort en het persoonlijke verhaal van onze schippers. Ze volgen hiervoor informatieavonden van het Festival. Ook hebben we dubbel glas waardoor de ramen niet beslaan en er is een toilet aan boord en het allermooiste, je kunt worden opgehaald waar je wilt, dus er zijn geen wachtrijen.

Vaartochten met grote gezelschappen verzorgen we ook. Hiervoor huren we boten in bij geselecteerde collega’s waarvan wij weten dat de service uitstekend is.

Gaat een eigen salonboot iets boven het budget, dan adviseer ik mijn gasten om tickets te kopen voor Classic Canal Evening Cruise van Amsterdam Boat Center a € 29,50. Mooie schepen, goede rondvaart langs het Amsterdam Light Festival en niet te massaal.

Ik ken groepen die al voor het derde of vierde jaar gaan varen met het festival. Het is een terugkerend bijzonder familie-uitje geworden. Varen in Amsterdam verveelt natuurlijk nooit, maar met de jaarlijkse wisselende kunstwerken is het extra bijzonder.

Bel me gerust voor meer advies!

Hartelijke groet, Mireille